Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa krem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka hokkaido
pierś z kurczaka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chilli odrobina na czubek łyżki
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa krem

Kroki postępowania

1
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Zupa dyniowa krem foto
2
Dynię przekroić na pół, wydrążyć nasionka i ,,zwiotczałe'' części.
Krok 2 - Zupa dyniowa krem foto
3
Pokroić w kostkę. Dyni hokkaido nie trzeba obierać, ponieważ jej skórka jest dość miękka więc łatwo i szybko zmięknie podczas gotowania.
Krok 3 - Zupa dyniowa krem foto
4
Ugotować 1,5 litry bulionu na piersi z kurczaka bądz też skrzydełku czy udku. Dodać podsmażone warzywa oraz dynię pokrojoną w kostkę. Gotować do miękkości warzyw, Wyjąć mięsko, zbolenderować , doprawić do smaku. W razie konieczności można zagęścić za pomocą mąki ziemniaczanej.

Krok 4 - Zupa dyniowa krem foto
5
Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami i kawałkami wyjętego mięska.

Smacznego :)
Krok 5 - Zupa dyniowa krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak