Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto naleśnikowe

mąka 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 szt
sól do smaku

Składniki na farsz

wątróbka drobiowa 30 dag
słonina 10 dag
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z wątróbki

Wykonanie:
Wątróbkę, słoninę, natkę pietruszki i szczypiorek siekamy na drobno. Z jajek, wody, mąki robimy ciasto naleśnikowe (może być trochę bardziej gęste) . Następnie ciasto łączymy z posiekanymi produktami, przyprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.11.2016 20:15
Dość ciekawy przepis.
Krystyna32 01.11.2016 12:32
fajny pomysł
Urszula Świeca 01.11.2016 11:30
Pomysłowe placuszki.))
ada.la 01.11.2016 08:33
ciekawa propozycja
RenataZ-et 31.10.2016 21:30
ciekawy pomysł
kd045 31.10.2016 20:57
super przepis !!
sezamek 31.10.2016 20:47
takich jeszcze nie robiłam :)
magdow 31.10.2016 20:46
fajny przepis ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak