Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy I

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ok 25 dkg podgrzybków lub innychgrzybów łyżka masła łyzka mąki
szklanka wywaru z kostki (1/2 kostki) 4 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki startego ostrego żółtego sera

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy I

Oczyszczone grzybki drobno pokroić.Cebulę też drobniutko pokroić lub zetrzec na tarce i leciutko przyrumienić na tłuszczu,dodać grzybki i dusic do miękkości(w razie potrzeby podlać wywarem) uwazając by się nie przepaliły. Miękkie oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar ; doprowadzić do wrzenia.Odsunąć z ognia wlać smietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 21.04.2013 09:37
bardzo lubię
barbara11561 12.10.2012 10:11
pyszniutki
Ada-Gaba 18.06.2012 08:43
jeden z moich ulubionych
ben-ka 11.02.2012 08:30
Ja już chcę do lasu !!!! na grzyby!!! < marzenie:(>
anemon 30.01.2012 08:30
Uwielbiam wszystko co z grzybami, a Twój sos a? pachnie nimi z ekranu.
bercik1 20.08.2011 23:31
Fajny
IlonaAlbertos 20.08.2011 22:18
Robię podobny. Wszystko z nim smakuje wspaniale.
Ewelina47 10.07.2011 08:43
pycha
traktorek 09.06.2011 16:15
taki sos mogę jejść ze wszystkim
ben-ka 18.05.2011 14:29
już się nie mogę doczekać kiedy las zaprosi nas na grzybki:)
eli_555 06.04.2011 23:04
pycha sos
ilka_86 16.02.2011 15:59
taki sosik najlepszy jest do kaszy i makaronu:))
kuklik 10.02.2011 15:41
lubię taki sosik
wolochski 17.01.2011 14:06
super
ElizaT 03.01.2011 22:31
to musi być wspaniały sos ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak