Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażuchy z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 12 sztuk
marchewka 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 1-2 pętka
cebula biała 3-4 sztuki
kapusta biała 1/4 główki
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
masło 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Prażuchy z piekarnika

Kroki postępowania

1
Ziemniaki pokroić na cienkie plasterki. Kiełbaskę pokroić na 4 części, cebulę w piórka, a marchewkę w plasterki. Kapustę białą poszatkować.
Krok 1 - Prażuchy z piekarnika foto
2
Układać na przemian składniki w naczyniu żaroodpornym : ziemniaki, kiełbaska, cebula, kapusta,marchewka itd. Każdą warstwę ziemniaków należy posypać przyprawami: sola, pieprzem, ziołami prowansalskimi i ostra papryką. Na sam wierzch ułożyć kilka plasterków masła lub przed wkładaniem składników nasmarować naczynie tłuszczem.
Krok 2 - Prażuchy z piekarnika foto
3
Prażuchy piec przykryte w piekarniku nagrzanym do 180 st C ok 1 -1,5h. Po upływie 40 min należy naczynie wyjąć i przemieszać składniki, gdy będzie mało przyprawione dosolić lub dodać pieprzu.
Krok 3 - Prażuchy z piekarnika foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 30.10.2016 16:27
Super pomysł
dodi 30.10.2016 10:13
pyszne jedzonko
Futka 29.10.2016 21:50
Pychoty! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak