Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem borowikowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na zupę krem

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 100 ml
sól i pieprz
borowiki świeże 500 g
bulionu drobiowego 1 l
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

dodatkowo

natka pietruszki posiekanej 2 łyżki
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem borowikowa

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Borowiki oczyścić, umyć, pokroić, dodać do podsmażonej cebulki, razem poddusić kilka minut, do odparowania wody.
Następnie do grzybów dodać bulion, sól i pieprz, oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę warzywa i listki laurowe, gotować kilka minut.
Zestawić garnek z ognia, wyjąć listki laurowe zmiksować,blenderem. Zabielić zupę śmietaną, doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Podawać z grzankami.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.01.2017 20:35
najlepsza zupa jaką lubię
Edita 13.11.2016 17:27
fajny przepis
Linka2107 04.11.2016 21:41
pyszna zupa krem :)
halina17 02.11.2016 18:24
Dobra zupa.
berys18 02.11.2016 12:25
świetny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak