Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Suszone śliwki, żurawinę i gruszki wsypać do garnka, dodać kawałek laski wanilii i cynamonu, zalać niewielką ilością wrzącej wody, gotować około 15-20 minut.

Następnie owoce wyjąć z wody, posiekać, wymieszać z kandyzowaną skórką pomarańczową i miodem.


Porada autora

Pierogi z suszonymi owocami to bardzo smaczne danie na słodko.

Komentarze

  • 0
    2b2454fc4a42e5ae2cf70109b434e5df
    Opublikowano

    bertpvd

    przepiękne są te pierogi :)
  • 0
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    bardzo fajne nadzienie :) super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    pięknie wygląda
  • 0
    010
    Opublikowano

    2milutka

    pyszna propozycja
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne pierożki : )
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    rewelacja.
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Jeszcze takich nie jadłam, ale musza być bardzo smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Muszę takie zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    ciekawa propozycja na święta
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    takie inne ciekawe nadzienie
  • 0
    obraz-281-kopiowanie
    Opublikowano

    Babeczka35

    Smakowite pierogi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janina

    Lubimy takie pierożki;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł na pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pierożki pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !