Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób zapiekany

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Rozmaryn suszony Prymat szczypta
oliwa 2 łyżki

Porada

Można posypać tartym serem lub bułką tartą.

Przepis i sposób przygotowania na: Bób zapiekany

Bób umyć i wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 15 minut aż zmięknie.
Następnie obieramy go z łupin, ewentualnie młody możemy zostawić w łupinach.
Układamy w naczyniu do zapiekania.
W miseczce rozrabiamy oliwe z wszystkimi przyprawami i mieszamy, następnie wylewamy na bób i mieszamy w naczyniu.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30 minut do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2017 14:54
Ciekawe jaki ma smak
Ewa Wojtaszko 13.02.2017 12:40
oyey,ale bym zjadła...mm ale mi smaka narobiłaś:D
anulka69 27.11.2016 20:11
lubię bób ale takiego nie jadłam
Jagódka77 06.11.2016 14:11
bardzo lubię bób
RenataZ-et 30.10.2016 09:28
bardzo lubię
MonikaW 30.10.2016 07:27
uwielbiam bób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak