Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie panierowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 4-5 szt
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
śmietana gęsta 1 szklanka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1.2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
masło klarowane 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie panierowane

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Grzybki kanie oczyścić pędzelkiem , odciąć nogi .
Krok 1 - Kanie panierowane  foto
2
Włożyć do pojemnika z mąką i osypać dokładnie .
Krok 2 - Kanie panierowane  foto
3
Następnie zamoczyć w śmietanie wymieszanej z solą czosnkową .
Krok 3 - Kanie panierowane  foto
4
I później panierować w bułce tartej.
Krok 4 - Kanie panierowane  foto
5
Rozgrzać na patelni masło klarowane i smażyć z obu stron na rumiano .
Podawać jako przekąskę lub z chlebem na śniadanie lub obiad .
Krok 5 - Kanie panierowane  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 29.10.2016 16:49
smaki dzieciństwa
Patrycja33 29.10.2016 09:53
moje ulubione grzyby :-) szkoda, ze nie sa dostepne w sklepach:-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak