smazony bakłazan z czerwona papryka

smazony bakłazan z czerwona papryka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebule

    2 szt
  • czosnek

    1 zabek
  • swieze lub suszone zioła

    1 łyzka
  • NASIONA SLONECZNIKA

    2-3 łyzki
  • oliwa z oliwek

  • sól, pieprz

  • cukier

  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłazan myjemy suszymy na pół plastry,grubosci około 0,5 cm.Posypujemy sola i odstawiamy na 30 minut,a nastepnie dokładnie osaczamy.Zpapryk usuwamy gniazda nasienne ,miaszż kroimy w kostke.Cebule kroimy w piórka Bakłazan smazymy na rozgrzanej oliwie.Po 20 minutach dodajemy papryke cebule i roztarty zaqbek czosnku.Doprawiamy do smaku łyzeczka cukru i łyzka ziół(oregano bazylia tymianek)Mieszamy i dusimy pod przykryciem do chwili az warzywa beda miekkie.Wrondelku prazymy słonecznik bez tłuszczu.Gdy sie lekko zrumieni dodajemy do duszonych warzyw i mieszamy.(juz nie smazymy)Ciepłe danie odrazu nakładamy na talerz.Najlwpiej smakuje z grzankami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat