Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 średniej wielkości
marchew 1 duża
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1,2 l
serek topiony śmietankowy duży 2 szt (po 100 g)
boczniaki 250 g
cebula 1 duża
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniakami

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew w półtalarki. Wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki serki i rozpuszczamy.
Boczniaki oczyszczamy, kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy, wsypujemy lubczyk, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.10.2016 16:30
bardzo smaczna zupka
Ewelina1991 29.10.2016 12:30
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak