Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z tuńczyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 150 g
ziemniaki 4 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
świeży majeranek 1 łyżka
sezam 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę.
-Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.
-Listki pietruszki i majeranku posiekać.
-Do przestudzonych ziemniaków dodać tuńczyka i przyprawy.
Krok 1 - Kotleciki  z tuńczyka foto
2
-Wbić jajko,dodać posiekaną pietruszkę i majeranek , wyrobić masę.
-Jeśli masa jest zbyt rzadka należy dodać do niej trochę bułki tartej.
Krok 2 - Kotleciki  z tuńczyka foto
3
-Uformować kotleciki.
Obtoczyć je w sezamie,
Krok 3 - Kotleciki  z tuńczyka foto
4
.......smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
-Rumiane kotleciki przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
-Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Kotleciki  z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 29.10.2016 11:54
Super propozycja
adelajda 29.10.2016 11:47
Dobry obiadek :)
Krystyna32 29.10.2016 11:32
bardzo smaczne
Wafelek2601 29.10.2016 09:29
Ciekawy pomysł
norweska20 29.10.2016 01:20
smakowity pomysł
jagoda5913 29.10.2016 00:24
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak