Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepłe lody

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

białko 3
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
aromat waniliowy

Dodatki

polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
płatki migdałowe
foremki waflowe 8-9

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepłe lody

Kroki postępowania

1
Białka, cukier i wodę, ubijamy mikserem ok. 2 minut.
Krok 1 - Ciepłe lody foto
2
Miskę z wymieszanymi składnikami umieszczamy w garnku z gotującą się wodą. Miksujemy mikserem jeszcze przez 13-15 minut. Aż masa zgęstnieje.
Krok 2 - Ciepłe lody foto
3
Zgęstniałą masę, za pomocą rękawa cukierniczego wkładamy do Wafelków. Schładzamy w lodówce.
Krok 3 - Ciepłe lody foto
4
W czasie kiedy masa się schładza, przygotowujemy polewę czekoladową.Polewamy nią lody i dodajemy dodatki wedle uznania.
Smacznego.
Krok 4 - Ciepłe lody foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 09.01.2017 23:08
Takie lody lubi mój synuś
edytazaw89@wp 02.11.2016 18:35
Wygląda pięknie
mysza75 02.11.2016 10:09
jakie fajne lody smaki mojego dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak