Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 2 kg
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 0.5 łyżeczka
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
ocet 1 szklanka
woda 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane

Grzyby opłukane zagotowujemy 2 razy w wodzie osolone, obgotowujemy około 10 minut. Na dno słoiczka wrzucamy plasterki cebuli, marchewki, przyprawy .Grzyby wkładamy do słoików i zalewamy zalewą: ocet woda sól cukier przyprawy. Odwracamy słoiki na 5 minut denkiem do dołu i odwracamy. Gotowe do spiżarni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.11.2016 14:54
Lubię takie grzybki :)
jagoda5913 02.11.2016 11:37
super zapas na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak