Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe kokosanki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko jaj 1 szkl
cukier 1 szkl
wiórki kokosowe 200 g
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kokosanki

Białka wlać do miski i umieścić ją nad garnkiem z gotującą się wodą. Robiąc tzw kąpiel wodną. Wsypać cukier i ubijać trzepaczką do czasu, aż białka zbieleją, a cukier się rozpuści. Wsypać drobne wiórki kokosowe. Miksować, aż masa stanie się bardzo ciepła i zacznie gęstnieć. Dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż całkiem się rozpuści. Odstawić do przestudzenia. Z jeszcze ciepłej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 min. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 28.10.2016 23:30
Proste, a jakie słodziutkie!
Bernadeta1 28.10.2016 16:44
pyszne słodkości
Justi2401 28.10.2016 12:11
Tak niewiele składników, a takie świetne ciasteczka :) Pycha!
mysza75 28.10.2016 10:51
świetne twoje kokosanki
gosia56 28.10.2016 09:58
takich kulek jeszcze nie robiłam ani nie jadłam ;)
RenataZ-et 28.10.2016 09:46
super pomysł :)
KORAL 28.10.2016 09:38
Świetne, wiórki i czekolada dobre połączenie :)
Edith85 28.10.2016 07:22
Uwielbiam :-)
gusia1000 28.10.2016 00:42
Pyszna słodkość.
Iwusia 27.10.2016 23:58
zjadłabym takie kokosanki
MałaMi89 27.10.2016 23:43
Mmmm Mniam :) Twoje ciasteczka są mniammm ;) :D
ben-ka 27.10.2016 23:13
Pyszne ciastka upiekłaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak