Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 20 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Kurczak panier do drobiu Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka panierowany

Fileta pokroić na bardzo cienkie plastry. Jajko roztrzepać z przyprawą do kurczaka i chrzanem śmietankowym. Bułkę tartą wymieszać z panierką. Fileta moczyć w jajku, następnie panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.11.2016 10:47
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak