Przepis i sposób przygotowania na: szybkie chilli con carne z kukurydzą
W dużej patelni rozgrzej silnie olej, wrzuć cebulę i smaż cały czas mieszając przez 2 minuty - do lekkiego zeszklenia. Włóż mięso, smaż do zrumienienia na średnim ogniu, rozgniatając je widelcem. Dodaj czosnek, wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając. W razie potrzeby dolej trochę wody, ale potrawa ma być gęsta.
Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Wymieszaj i trzymaj jeszcze na ogniu 5-7 minut.
Podawaj chilli con carne z ryżem ugotowanym na sypko.