Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne placuszki z dynia i dipem koperkowym
Dip koperkowy: Koperek posiekać, wymieszać z jogurtem i przyprawić do smaku sola. Podawać z usmażonymi placuszkami.
dynia | 2 szklanki startej |
ziemniaki | 2 szt |
marchew | 1 szt |
cebula biała | pol szt |
czosnek | 2 zabki |
kurkuma | pol lyzeczki |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | 3 lyzki |
mąka ziemniaczana | 1 lyzka |
Papryka słodka mielona Prymat | pol lyzeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sól | do smaku |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | szczypta |
olej do smażenia |
jogurt naturalny | 4 lyzki |
koper świeży | 1 lyzka |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: