Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 pojedyncze (bez polędwiczek)
mozzarella w kulce 1 kula
szpinak mrożony 250 g
czosnek 3 ząbki
curry 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Porada

Jeżeli chcemy przygotować kieszonki na grillu, należy posmarować je z wierzchu lekko olejem lub oliwą i zawinąć w folię aluminiową.

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną oleju. Podsmażamy na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż całkowicie się rozpadnie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmażamy chwilę ciągle mieszając. Farsz doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Studzimy.
Krok 1 - Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą foto
2
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek osuszamy na papierowym ręczniku i przekrawamy wszerz na pół. Nożem, delikatnie wycinamy kieszonki.
Krok 2 - Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą foto
3
Do kieszonek łyżką wkładamy farsz. Wierzch smarujemy przyprawą curry i dokładnie solimy i pieprzymy. Wkładamy na minimum 20 minut do lodówki. Grillujemy na patelni grillowej posmarowanej odrobiną oleju, na wolnym ogniu po ok 8-9 minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Krok 3 - Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 25.10.2016 10:07
same pyszności
AZgotuj 25.10.2016 09:55
pyszności, pięknie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak