Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
zakwas buraczany 1/4 szklanki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny 0,5 sztuki
woda 1 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraczki obrać i pokroić, przełożyć do garnka. Buraczki zalać wodą i dodać wszystkie składniki oprócz zakwasu i soku z cytryny. Całość gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodać zakwas buraczany i sok z cytryny, doprawić do smaku, gotować 3 minuty. Gotowy barszczyk przecedzić przez sito i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 26.10.2016 23:34
uwielbiam. ,moj ulubiony jest z uszkami:-)
bertpvd 24.10.2016 19:10
uwielbiam barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak