Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka błyskawiczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 op. 16 g.
olej rzepakowy 6 łyżek
jabłka 6 sztuk
cynamon Prymat
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka błyskawiczna

Jabłka oczyszczamy i kroimy w plasterki, posypujemy cynamonem. Jajka miksujemy, dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy. Cały czas miksując dodajemy powoli mąkę oraz proszek do pieczenia - miksujemy na gładką masę. Tortownicę ok 26 -28 cm wykładamy papierem do pieczenia i na spód wykładamy połowę ciasta.Układamy jabłka i wylewamy resztę ciasta. Pieczemy ok 45 - 50 minut w 180 st. C. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 24.10.2016 07:00
Pyszna i szybka:)
Patrycja33 24.10.2016 00:17
pyszne i proste ciacho:-)
Krzysztof15 23.10.2016 18:50
Pyszne ciacho
RenataZ-et 23.10.2016 18:18
super ciasto
Babeczka35 23.10.2016 15:25
Znakomita szarlotka.
agnieszka214 23.10.2016 14:21
Szybka dobra szarlotka
Futka 23.10.2016 13:51
Wspaniała szarlotka :D
dodi 23.10.2016 13:08
ciekawy i szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak