Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panienka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 dag mąki ziemniaczanej,
cukru 30 dag
cukry waniliowe 2
żółtko jajek 4
mleka1,5 szkl
masło 40 dag
2 galaretki gruszkowe
Puszka brzoskwiń
kakao 6 dag
ananas z puszki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: panienka

1. szklankę mleka zagotować z cukrem, pozostałe mleko rozpuścić z żółtkamii mąką , cukrem waniliowym . wlać do gotującego sie mleka i mieszać aż zgęstnieje. masło utrzeć z budyniem (zimnym) podzielić na dwie części , do drugiej dodać kakao.

2. biszkopt - masa biała- masa kakaowa- galaretka

3. ugotować 2 galaretki na 3 ,5 szklanki wody, pokroić w kostkę ananasy i brzoskwinie i zmieszać z zimną galaretką, tężejąca galaretkę z owocami wylać na masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.04.2013 21:26
fajna nazwa
EmciaPichci 12.04.2013 10:35
bardzo smacznie wygląda!
Dorota59 16.01.2013 14:37
fajne
Betka 13.10.2012 12:59
świetne ciastooo;)
iknkirke 22.12.2011 20:46
mniam
Ela15 14.08.2011 08:05
ciekawe
Kate131 25.06.2011 08:27
śliczna
romanrafal
romanrafal 26.03.2011 08:03
fajne
Kopiko1983 23.02.2011 10:20
Pyszności! I nazwa też jest super!
gusia1000 16.01.2011 20:14
Eleganckie ciasto.
Mysiunia 24.10.2010 13:29
wygląda rewelacyjnie!
christopher1 27.08.2010 13:18
Ciekawie wygląda : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak