Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka kanapkowa pasta koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki L
koperek 1 łyżka posiekanego
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 3 czubate łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka kanapkowa pasta koperkowa

Gotujemy jajka na twardo (u mnie jedno było na pół-twardo). Obieramy i kroimy przy użyciu sitka do warzyw lub noża w kostkę.

Do jajek dodajemy koperek, jogurt naturalny i sól ziołową. Całość mieszamy. Doprawiamy pieprzem (i opcjonalnie solą himalajską), próbujemy.

Podajemy z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 23.10.2016 15:27
Lubię taką pastę.
MagdalenaIC 23.10.2016 14:35
Dziękuję :)
Konczi 23.10.2016 08:28
bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak