Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z serc indyczych

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca indyka 1 kg
cebula 2
marchew 2
pietruszka 1
oliwa 1 łyżka
ziele angielskie kilka
Liść laurowy suszony Prymat kilka
sól
pieprz
majeranek
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z serc indyczych

Kroki postępowania

1
Serca indycze pokroić drobno. Cebulę obrać i poszatkować. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, a gdy się zeszkli mięso, przesmażyć aż się zbrązowieje
Krok 1 - gulasz z serc indyczych foto
2
Gdy mięso się trochę przesmaży dodać przyprawę do flaków i pozostałe przyprawy, dokładnie razem wymieszać.
Krok 2 - gulasz z serc indyczych foto
3
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę albo półkrążki, dodać do mięsa i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - gulasz z serc indyczych foto
4
W rondelku rozpuśćić kostkę bulionową ( około litr wody) , gdy się rozpuści i zagotuje zalać bulionem naszą potrawę.
Krok 4 - gulasz z serc indyczych foto
5
Gdy bulion się zagotuje zmniejszamy ogień i przykrywamy danie. Dusimy na wolnym ogniu aż wszystko będzie miekkie ( około godzinę). Przed podaniem można jeszcze doprawić solą wedle upodobań. Podawać najlepiej z pieczywem.
Krok 5 - gulasz z serc indyczych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.07.2017 21:24
super :)
Ela15 11.02.2017 17:01
bardzo smaczny
w mojej kuchni 24.10.2016 12:53
lubię podroby dobrze zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak