Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej zalewie i płatkach kukurydzianych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza
jajko 2
miód 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
płatki kukurydziane 2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej zalewie i płatkach kukurydzianych

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i lekko rozbijamy. Solimy do smaku.

Do miski wbijamy 2 jajka, roztrzepujemy je. Dodajemy miód oraz musztardę. Dokładnie mieszamy.

Polecam pozostawić w takiej zalewie pierś z kurczaka przez co najmniej 15 minut, aby ładnie nam nią przeszła. Jednak jeśli nie mamy czasu, to nic nie szkodzi. Nie musimy tego robić.

Pierś z kurczaka maczamy w zalewie i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

Układamy ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 20-25 minut w 150 stopniach z włączoną funkcją termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak