Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z dodatkiem maki pełnoziarnistej, z farszem z kapusty, suszonych grzybów i twarogu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
mąka pełnoziarnista 2 szklanki
woda ciepła 2 szklanki
olej rzepakowy 4 lyzki
sól pol lyzeczki

dodatkowo

kapusta biała pol glowki
mąka pszenna do podsypywania
sól do gotowania pierogow
grzyby suszone pol szklanki
ser biały 250 g
sos sojowy 4 lyzki
Kminek mielony Prymat pol lyzeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z dodatkiem maki pełnoziarnistej, z farszem z kapusty, suszonych grzybów i twarogu

Z podanych składników, zagniatamy ciasto.
Farsz: kapustę białą drobno siekamy lub ścieramy na tarce, następnie gotujemy do miękkości i studzimy. Kiszona kapustę odciskamy i drobno kroimy. Grzyby gotujemy do miękkości, następnie drobno siekamy i łączymy z kapustami. Cebule siekamy i podsmażamy na zloty kolor na oleju i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy zgnieciony widelcem lub zmielony ser. Dodajemy sos sojowy i przyprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na cienkiej grubości kolo, następnie wycinamy dowolnej wielkości kolka. Na każde kolko nakładamy farsz i bardzo dokładnie zlepiamy. Gotowe pierogi wrzucamy na wrzątek z dodatkiem soli i gotujemy 3 min od czasu do czasu mieszajac. Podajemy z rozpuszczonym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak