Kasza gryczana z warzywami

Kasza gryczana z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    200 gram
  • marchewka

    2 sztuka
  • spora pietruszka (korzeń)

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuka
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

  • orzechy

    2 łyzka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczną gotujemy do miękkości (około 12-15 minut). W tym czasie marchew, pietruszkę i seler kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju. Doprawiamy do smaku (można też dodać szczyptę ziół prowansalskich!). Kaszę gryczaną odcedzamy z wody i wsypujemy do warzyw, mieszamy. Dodajemy posiekane orzechy (można też dodać odrobinę białego sera!). Podawać posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika193

01.09.2010 21:09
bardzo lubię taką kasze

RenataZ-et

01.09.2010 12:31
pyszne i zdrowe!

iwa643

01.09.2010 12:22
zdrowe

marzencia2007

01.09.2010 12:09
a mozna dac kaszę jęczmienna?

plocia

29.08.2010 21:02
jeszcze kaszy takiej nie jadłam, ale nie mówię nie

kamilaj

29.08.2010 19:10
nie przepadam za kasza gryczana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat