zapiekanka z mielonym mięsem

zapiekanka z mielonym mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    60 dag
  • masło

    1 łyżka
  • ząbek czosnku

    3
  • cebula

    2
  • mielona wieprzowina

    50 dag
  • tarta bułka

    2 łyżkki
  • śmietana

    1,5 szklanki
  • żółty ser

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki i podzielić na pół. Połowę i ułożyć w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym. Następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Potem ułożyć cebulę pokrojoną w krążki. Mięso przyprawić do smaku wymieszać z bułką tartą i ułożyć na warstwie z cebuli. Całość przykryć pozostałymi ziemniakami. Śmietanę wymieszać z serem i takim sosem polać zapiekankę. Piec ok. 40 minut w temp. 220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

07.04.2012 16:58
Lubię takie zapiekanki.

szajba2

05.01.2012 15:24
smaczna

Barbara55

20.12.2011 15:10
mniam

kielcok1

11.11.2011 18:27
lubię takie zapiekanki

Marysia

30.07.2011 09:06
fajne

katarzynka455

23.06.2011 10:18
też robię podobną

rybka

20.02.2011 13:25
chyba zrobię kiedyś:)

Jolanta40

27.12.2010 20:07
robię czasem podobne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat