Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z podwędzaną szprotką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki 1 puszka/podwędzane
marchew 1 szt.
cebula biała 1 szt
por 1/2 szt
kuskus 1 szklanka
koperek 1 łyżka/posiekany
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z podwędzaną szprotką

Wykonanie:
Kuskus przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Warzywa obrać, zetrzeć i podsmażyć na tłuszczu. Dodać kaszę i dusić około 5 minut, doprawić do smaku, posypać koperkiem, skropić sokiem z cytryny. Gotową przekąskę podawać z odsączoną podwędzoną szprotką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 18.10.2016 17:18
Ale fajny pomysł ;)
KORAL 18.10.2016 17:10
Ciekawie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak