Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
szpinak mrożony 150 g
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. 7 jajek ugotować na twardo, obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka połączyć ze szpinakiem i czosnkiem, dodać surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 18.10.2016 12:04
Lubię takie kotleciki!
KORAL 18.10.2016 11:43
Bardzo lubię, świetne :)
AZgotuj 18.10.2016 11:38
uwielbiam takie kotlety. Zapisałam przepis :)
jagoda5913 18.10.2016 11:22
fajny pomysł
iziona 18.10.2016 09:13
Kotlety z jajek robię, ale szpinaku jeszcze do nich nie dodawałam :)
magdow 17.10.2016 23:42
ale fajne klopsy ;]
berys18 17.10.2016 22:09
ciekawy pomysł
Motorek 17.10.2016 22:05
wyglądają pysznie
bertpvd 17.10.2016 21:47
fajny pomysł ;)
MonikaW 17.10.2016 21:23
pomysłowo i zdrowo
Edith85 17.10.2016 20:53
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak