Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 7 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z piekarnika

Pałki myjemy. Oprószamy solą oraz pieprzem. Mięso nacieramy sporą ilością przyprawy do kurczaka. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wlewamy ok 3 łyżek wody, dodajemy liście laurowe i pieczemy ok półtorej godz w 180 st. C Mięso od czasu do czasu obracamy pod koniec pieczenia oprószamy przyprawą do gyrosa. Pieczemy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.10.2016 17:38
lubię takie mięsko :)
ilka01 17.10.2016 17:18
pyszności :)
Justi2401 17.10.2016 17:15
Uwielbiam :)
Wafelek2601 17.10.2016 16:42
Bardzo lubię
Bernadeta1 17.10.2016 14:43
smaczne jedzonko
mirosława4 17.10.2016 11:58
piękny złocisty kolor
Marta Ryżek-Kalkowska 17.10.2016 11:11
BARDZO APETYCZNE DANIE.
AZgotuj 17.10.2016 10:44
Pyszne i soczyste :)
Konczi 17.10.2016 10:29
Bardzo lubię pieczonego kurczaka, moja córcia zawsze wybiera taką pałkę - pycha!
Futka 17.10.2016 10:17
Pyszny i aromatyczny kurczak :D Mniam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak