Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzymskiej salaty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowka

sałata rzymska 1/4 glowki
pomidorki koktajlowe 4 szt
ogórki konserwowe 3 szt
cebula biała 1/4 glowki
rzodkiewka 3 szt
awokado pol szt

dressing

Musztarda delikatesowa Prymat 1 lyzeczka
oliwa 5 lyzek
Zioła prowansalskie suszone Prymat pol lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
sok z cytryny 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzymskiej salaty

Sałatę umyć, porwać i ułożyć na półmisku. Pomidorki myjemy, kroimy na cząstki, cebule obieramy i kroimy w piórka. Awokado obieramy i kroimy w półplasterki. Układamy warzywa na salacie rzymskiej. Dodajemy pokrojone w polplastry ogórki konserwowe. Na wierzch układamy rzodkiewkę.
Dressing: Wszystkie składniki sosu wkładamy do słoiczka i mieszamy. Następnie polewamy surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 17.10.2016 00:51
Prosto i przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak