Parówkowe serduszka

Parówkowe serduszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • żółtego sera

    5 dag
  • sól, pieprz

  • zioła prowansalskie

  • łyżka masła

  • chleb tostowy

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki przecinamy wzdłuż na pół do ok.4/5długosci.Formujemy serduszka;wywijamy rozciete konce na zewnatrz i spinamy wykałaczkami u dołu.Ser scieramy na tarce o małych oczkach.Chleb kroimy w mała kostke .Mieszamy z serem.Na patelni roztapiamy masło ,wkładamy parówki środek wypełniamy chlebem z serem podsmazamy.Jajak rozkłócamy,doprawiamy sola,pieprzem i ziołami.Wlewamy na chlep z serem.Smazymy ok 2min pod przykryciem.Serce odwracamy i jeszcze chwile smazymy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona25

13.04.2012 10:07
interesujący przepis

Kate131

06.09.2010 19:17
ciekawe

aneta69

06.09.2010 15:35
ciekawy przepis

edyta51

29.08.2010 08:36
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat