Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe serduszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
żółtego sera 5 dag
sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
łyżka masła
chleb tostowy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe serduszka

Parówki przecinamy wzdłuż na pół do ok.4/5długosci.Formujemy serduszka;wywijamy rozciete konce na zewnatrz i spinamy wykałaczkami u dołu.Ser scieramy na tarce o małych oczkach.Chleb kroimy w mała kostke .Mieszamy z serem.Na patelni roztapiamy masło ,wkładamy parówki środek wypełniamy chlebem z serem podsmazamy.Jajak rozkłócamy,doprawiamy sola,pieprzem i ziołami.Wlewamy na chlep z serem.Smazymy ok 2min pod przykryciem.Serce odwracamy i jeszcze chwile smazymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 13.04.2012 10:07
interesujący przepis
Kate131 06.09.2010 19:17
ciekawe
aneta69 06.09.2010 15:35
ciekawy przepis
edyta51 29.08.2010 08:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak