Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI PO MEKSYKAŃSKU

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
ryż 1 woreczek
kapusta biała 0,5 główki
cebula 2 szt.
jajko 3 szt.
Majeranek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Sos

bulion warzywny 0,5 l
koncentrat pomidorowy 300 gram
sól i pieprz
oregano
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI PO MEKSYKAŃSKU

Kapustę szatkujemy dodajemy soli i odstawiamy na chwilkę. Po parunastu minutach odlewamy sok z kapusty.
Ryż podgotowujemy ok. 7 minut.
Do kapusty dodajemy mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, ryż, jajka ,przyprawy i bułkę tartą, tak aby gołąbki były zwięzłe.
Formujemy wedle uznania i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Przekładamy gołąbki do naczynia żaroodpornego, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. pół godzinki.
Możemy podawać samę bądź z dodatkami, np. ziemniaczkami, ryżem czy nawet pieczywem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 16.10.2016 21:42
Dobre danie.
agnieszka214 16.10.2016 19:31
juz nabralam smaku
bertpvd 16.10.2016 18:04
pyszny obiad
Franciszek 16.10.2016 14:56
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak