Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pieczony z serem camembert

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 pojedyncze
ser camembert 1 krążek
suszone pomidory 1 łyżeczka (płatki)
oregano 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
czosnek 1/2 łyżeczki (płatki)
oliwa 7 łyżek
sól i pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pieczony z serem camembert

1. Filet myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Nacieramy solą i pieprzem, nożem robimy nacięcia wszerz.

2. Pozostałe przyprawy mieszamy z oliwą. Wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki.

3. Po tym czasie w nacięcia wkładamy pokrojonego na plastry camemberta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15-20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 16.10.2016 09:55
Pysznie przygotowana pierś z kurczaka.
IKrakowianka 15.10.2016 22:58
smaczna propozycja
Wafelek2601 15.10.2016 22:53
Super wygląda
kd045 15.10.2016 22:45
smaczny przepis ;)
Stenka 15.10.2016 22:10
smaczne danie
Marta1986 15.10.2016 21:38
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak