Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 200 gram
cebula
pomidory suszone Smak kilka sztuk
ser pleśniowy niebieski
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki

Drobiowe kieszonki z pieczarkami i serem pleśniowym to smaczna i ciekawa propozycja na obiad. Polecam.

Przygotowanie:

Filety z kurczaka umyć, osuszyć, naciąć tak aby powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.

Pieczarki także pokroić drobno i usmażyć, przyprawić do smaku. Wymieszać z cebulą a gdy ostygną wkruszyć ser pleśniowy i dodać pokrojone pomidory suszone.

Całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, powstałym farszem nadziewać filety, Spiąć wykałaczkami. Do panierowania mięsa zrobiłam ciasto naleśnikowe (mąka, mleko, jajko, sól i pieprz)

Smażyć na oleju, na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej132 21.10.2016 18:23
fajny przepis
halina17 15.10.2016 18:51
Dobre mięso.
ilka01 15.10.2016 14:22
pyszne danie :)
jagoda5913 15.10.2016 12:30
super na obiad
Edith85 15.10.2016 12:15
Wyglądają rewelacyjnie
adelajda 15.10.2016 11:38
pysznie nadziane mięsko
mysza75 15.10.2016 10:48
jakie fajne kieszonki
Agnieszka-87-25 15.10.2016 09:49
jedzonko dla mnie
mirosława4 15.10.2016 08:43
APETYCZNE TE KIESZONKI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak