Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 40 g
czekolada mleczna 90 g
śmietana 30% 200 ml
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

Do garnka z grubszym dnem (u mnie do gotowania mleka) wlewamy mleko i śmietankę. Podgrzewamy mocno nie doprowadzając do wrzenia.
Obie czekolady siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Całość szybko mieszając gotujemy na mniejszym ogniu, aż do zgęstnienia.
Gorącą czekoladę rozlewamy do filiżanek i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.10.2016 13:49
Dzisiaj tak zmarzłam, że z ogromną przyjemnością bym sięgnęła po taką czekoladę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak