Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka
cebula 4 szt
woda 2 l
ocet 1/4 l
sól 3 łyżki
cukier 25 dkg
ziele angielskie do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do papryki

Cebulę obrać i pokroić w plastry. Paprykę (kolorową) umyć, przekroić na ćwiartki, oczyścić z nasion. Cebulę i paprykę sparzyć wrzątkiem, włożyć do słoików. Wodę, ocet, sól, cukier, przyprawy zagotować. Zalać paprykę. Zakręcić słoiki - pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak