Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon,cukier do smaku
masło do polania
ryż 2 (w torebkach)
jabłka 0,5 tarte

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż ugotować na sypko. Jabłka doprawić cukrem i cynamonem do smaku. W naczyniu do zapiekania układać warstwami :ryż, jabłka, kończąc ryżem. Zapiekamy około 40 min w 160 st. Przed podaniem polać zrumienionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 25.01.2014 10:30
dawno takiego ryżu nie jadłam:)
Grazyna0211 27.10.2013 15:56
też dawno nie robiłam a to takie smaczne danie
anemon 23.10.2012 20:11
Dawno nie robiłam ryżu z jabłkami, a bardzo lubię.
IZABELA29 05.09.2012 08:59
pyszne danie
Krystyna32 15.03.2012 17:25
fajne
FAFIK 06.11.2011 18:25
Smak dzieciństwa!
rzenia15 22.07.2011 10:38
smaczne
traktorek 22.03.2011 10:21
pycha
IKrakowianka 09.03.2011 00:13
Często sama robię, bo bardzo lubię :)
Edyta38 07.02.2011 16:17
musi być pyszne:) jeszcze nie jadłam takiego polaczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak