Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dag
zupa w proszku 1 szt ogonowa
włoszczyzna 1 pęczek
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
ziemniaki 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
makaron muszelki 10 dag
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa

Żeberka włożyć do wody i obgotować. Wylać wodę, żeberka ponownie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę (oprócz marchewki) i gotować 20 minut. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę, marchew zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zupy. Dorzucić makaron. Zupę w proszku rozrobić z odrobiną wody i przecierem pomidorowym. Dodać do zupy. Pogotować kolejne 20 min. Na sam koniec dodać majeranek, pokrojony koperek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 13.10.2016 09:11
pyszna zupa
MonikaW 13.10.2016 07:18
moja mama taką robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak