Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka pełnoziarnista 0,5 szkl
woda 1 szkl
jajko 1
olej 1 łyżka

Porada

Kluski idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań mięsnych lub zup.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski

Kroki postępowania

1
Mąki łączymy ze sobą w misce.
Krok 1 - Kluski foto
2
Dodajemy jajko, a następnie stopniowo wlewamy wodę i wyrabiamy jednolite ciasto(powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Na koniec dodajemy łyżkę oleju i mieszamy.
Krok 2 - Kluski foto
3
W garnku gotujemy wodę z odrobiną soli, do gotującej się wody wrzucamy partiami ciasto i gotujemy kluski do wypłynięcia na powierzchnię.
Krok 3 - Kluski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 13.10.2016 12:17
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak