Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w budyniu waniliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt.
budyń waniliowy 2 op.na 1/2 l mleka
cukier 3 łyżki
mleko 2% 1 l.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w budyniu waniliowym

Gruszki obrać i podzielić na 4 części.Wrzucić na gotującą wodę i pogotować około 10 min.
W między czasie ugotować budynie.
Gruszki dać do salaterek i zalać budyniem.
Można polać po wierzchu sokiem malinowym lub innym jaki mamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 13.10.2016 21:25
polecam są pyszne:)
benka 13.10.2016 17:18
Jeszcze tak gruszek przygotowanych nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak