Zapienkanka z miesem mielonym

Zapienkanka z miesem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    50 dag
  • szkl. śmietany

    1/2
  • cebula

  • startego żółtego sera

    20 dag
  • łyżki mąki

    2
  • sól,gałka muszkatołowa.szczypta cukru

  • natka pietruszki

  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior myjemy,dzielimy na rózyczki.Gotujemy ok.15min w niewielkiej ilosci osolonej wody z dodatkiem cukru.Odcedzamy wywar zachowujemy.Cebule obieramy siekamy i podsmazamy na oleju.Dodajemy mieso,doprawiamy sola,pieprzem,papryka i tymiankiem.Smazymy ok.10minut.Z masła i maki robimy zasmazke.Dodajemy wywar z kalafiora,smietane i połowe sera.Gotujemy 5 min.Doprawiamy sola,pieprzem i gałką.W naczyni zaroodpornym układamy kalafior i mieso.Podlewamy sosem,posypujemy pozostałym serem.Zapiekamy 20min w temp.200stopni.Posypujemy posiekana natka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina45

01.11.2010 14:44
pycha

buksiak12

22.09.2010 14:28
smaczne

edyta51

29.08.2010 08:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat