Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 120 gram
mąka krupczatka 100 gram
jajko 3
cukier kryształ 0,5 szkl
mleko 1/3 szkl
cynamon Prymat 1/3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy włoskie 60 gram
migdały 30 gram
żurawina suszona 30 gram
wiórki kokosowe 20 gram

Porada

Muffiny z bakaliami, to szybki prosty i smaczny deser. W sam raz do popołudniowej kawki :) Polecam!

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z bakaliami

Bakalie drobno siekam nożem. Do miski wybijam jaja wlewam mleko, olej dodaję cukier z cynamonem. Miksuje na wolnych obrotach.

Mąkę z proszkiem przesiewam do osobnej miski, delikatnie łączę z masą jajeczną. Do masy dodaję posiekane bakalie, mieszam.

Ciasto wlewam do 3/4 wysokości formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 minut.

Przestudzone posypuję cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.10.2016 16:41
na pewno pyszne :)
Renata9 12.10.2016 15:39
Bardzo smaczny deserek
ilka01 12.10.2016 12:43
pyszności :)
jagoda5913 12.10.2016 12:29
super wyszły
bietka 12.10.2016 12:03
smaczne muffinki :)
gosia56 12.10.2016 10:51
muffinki to mój ulubiony wypiek super bo dodatki zawsze można zmieniać;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak