Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 szkl.
majeranek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej roślinny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony.

Z oleju i przypraw zrobić zaprawę,natrzeć nimi karczek i zostawić na noc w lodówce.
Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.
Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.
Pieczemy w 180st.
Można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.

Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.10.2016 10:45
a na fotce wygląda, jak wędzonka :)
RenataZ-et 11.10.2016 10:34
super mięsko
Maridka19 11.10.2016 09:30
Ależ to musi smakować :)
Iwusia 10.10.2016 22:55
już czuję jej smak i zapach
MAR3STA 10.10.2016 22:12
znakomite mięsko
magdow 10.10.2016 20:27
bardzo smaczny karczek ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak