Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 gram
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka
pestki dyni 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
parmezan starty 4 łyzki
olej kukurydziany 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka kroimy w plastry o szerokości około 0,5 cm. Każdy plaster obsypujemy przyprawa Grill klasyczna .
Krok 1 - Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej foto
2
Przygotowujemy skałdniki do panierowania : jajka, mąkę, pestki dyni.
Krok 2 - Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej foto
4
Przystępujmy do panierowania w kolejności : mąka. jajka, pestki dyni.
Krok 3 - Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej foto
5
Panierkę z pestek dyni mocno dociskamy widelcem do fileta.
Krok 4 - Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej foto
6
Opanierowane filety umieszczamy na patelni grillowej używając oleju kukurydzianego . Po ugrillowaniu obsypujemy potartym Parmezanem . Smacznego :)
Krok 5 - Filet z indyka panierowany w pestkach dyni z nuta Parmezanu- z patelni grillowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 10.10.2016 16:01
super pomysł na panierkę
wedith1 10.10.2016 14:29
Zjadłabym!
Mniam 09.10.2016 22:27
Wspaniała panierka! Uwielbiam takie mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak