Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na wołowinie bez zabielania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 300 g
pomidory dojrzałe 4 szt
kostka do pomidorówki
ryż 400 g
serek topiony trójkącik 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na wołowinie bez zabielania

1. Mięso zalewamy 3 litami wody, gotujemy 30 min, szumujemy.
2. Dodajemy jarzynkę, gotujemy prze kolejne 30 min.
3. Dodajemy kostkę bulionową do zupy pomidorowej.
4. Przecier pomidorowy z 4 świeżych pomidorów.
5. Sól pieprz do smaku, gotujemy jeszcze 30 min.
6. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż.
7. Dodajemy 1 serek topiony trójkącik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 04.04.2011 18:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak