Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 25 dag
cukinia 1 szt
pieczarki 10 szt
papryczka chili 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie

Kroki postępowania

1
Makaron /świderki, kolanka lub podobny/ gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 min.
Krok 1 - Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie foto
2
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Po ok. 5 min dodajemy odsączoną z soku cukinię, drobno posiekany czosnek i kawałek /!!!/ papryczki chili.
Krok 2 - Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie foto
3
Wszystko razem smażymy często mieszając do czasu aż sok z pieczarek i cukinii odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie foto
4
Na koniec na patelnię dodajemy odsączony makaron, mieszając mocno podgrzewamy i podajemy.
Krok 4 - Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 16.10.2016 11:17
smaczny obiadek, lubie na pikantnie
Klausia 12.10.2016 22:24
Super przepis
Margo1 10.10.2016 17:42
Fajnie pomyślane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak