Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut wędzony 200g
kasza jaglana ugotowana( 180 g)
buraki czerwone 160 g(ugotowane)
miód gryczany 2-3 łyżeczki
ocet balsamiczny 2-3 łyzeczki
sos balsamiczny opcjonalnie
ziarna sezamu prażone 4-5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

Ugotowane mniejsze buraczki kroimy w ok. 0,5 cm plasterki.
Buraczki rozkładamy na patelni, 1-2 minuty podgrzewamy, następnie podlewamy octem balsamicznym, odparowujemy i dodajemy miód.
Tak przygotowane ciepłe buraczki wykładamy na około kaszy jaglanej, na wierzch kładziemy filet wędzonego halibuta. Buraczki posypujemy sezamem, polewamy sosem balsamicznym i podajemy.
Porcja jest dla dwóch osób. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.10.2016 21:36
interesująca propozycja
Marta1986 07.10.2016 20:48
ależ pysznosci
bertpvd 07.10.2016 20:44
ciekawe połączenie smaków
kd045 07.10.2016 20:23
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak