Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mała Przekaska- kiełbaski w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
kiełbaska 15 sztuk
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mała Przekaska- kiełbaski w cieście

Ser żółty starłam na tarce o dużych oczkach. Nastawiłam piekarnik na 180 st.C. Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam podłużnie na trzy części a następnie na pięć tak że w efekcie końcowym wyszło nam 15 kwadracików. Na każdy kwadrat nasypałam trochę sera, ułożyłam kiełbaskę i zawinęłam. Gotowe kiełbaski ułożyłam na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym posmarowanym olejem i posypanym mąką. Blaszkę z kiełbaskami włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam przez 15-20 minut- aż się ciasto zarumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.10.2016 18:15
pyszne jedzonko
ada.la 10.10.2016 14:29
fajna przekąska
Wacław 10.10.2016 13:22
ja tez takie lubię ;-)
Maridka19 10.10.2016 12:59
Lubimy takie przekąski :)
Wafelek2601 10.10.2016 12:10
Bardzo lubię
jagoda5913 10.10.2016 11:44
dobry pomysł
mirosława4 10.10.2016 11:22
smaczne nie tylko na przekąskę
w mojej kuchni 10.10.2016 11:12
dobre do barszczu czerwonego
Madzai 10.10.2016 10:38
Fajne przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak