Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty 2 plasterki
por
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i rozbić tasakiem. Lekko posypać solą i pieprzem. Można odstawić do lodówki na jakąś godzinę, aby przesiąkło przyprawą.
Krok 1 - Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką foto
2
Por pokroić na plasterki i opłukać. Pietruszkę opłukać i posiekać.
Krok 2 - Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką foto
3
Na każdy kawałek mięsa nałożyć ser, por i pietruszkę.
Krok 3 - Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką foto
4
Jajko rozmącić. Mięso złożyć na pół. Obtoczyć w jajku i bułce.
Krok 4 - Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką foto
5
Smażyć na małym ogniu (mięso jest złożone więc musi dobrze upiec się także w środku) w obu stron. Można podawać z ziemniaczkami i fasolką szparagową.
Krok 5 - Koperty z kurczaka faszerowane serem, porą i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak